× Aangepast sportaanbod: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft Olympos momenteel een aangepast sportprogramma met uitsluitend buitenactiviteiten. Ga naar deze pagina om te zien wat het actuele aanbod is.
Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Tai chi

Tai chi is een duizenden jaren oude Chinese bewegings- en ontspanningsmethode die oorspronkelijk is ontwikkeld als zelfverdedigingskunst. Het spel van vloeiende langzame bewegingen heeft tot doel je lichaam, en van daaruit je geest, te ontspannen. Tai chi wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd. 

 

In de ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen ligt de kracht: het zijn oefeningen die rust en ontspanning combineren met lichamelijke activiteit. Deze ontspanning (zowel fysiek als mentaal) en het bevorderen van flexibiliteit zijn belangrijk bij de beoefening van tai chi.  

 

Tijdens de lessen besteden we aandacht aan de principes door oefeningen en het aanleren van ‘de vorm’. De vorm is een serie bewegingen die vloeiend en gelijkmatig in elkaar overgaan. Iedere beweging wordt langzaam en met aandacht uitgevoerd. We gaan dieper in op de martiale toepassingen van de bewegingen en de principes daarachter.

 

Wat je ervan merkt is dat tai chi je oplaadt en je energie voor de rest van de dag geeft. Daarnaast kun je merken dat je bij regelmatige beoefening na verloop van tijd minder vaak ziek wordt en je gemakkelijker staande houdt in de drukte van alledag. Dat komt doordat het dezelfde grondslag heeft als acupunctuur.

 

Ben je op zoek naar iets waardoor je:

• je evenwicht en coördinatie verbetert
• je motoriek verfijnt
• je beide hersenhelften beter gaan samenwerken
• beweegt met een zeer geringe kans op blessures
• werkt aan herstel van klachten aan gewrichten (zoals pols, nek en schouders)
• je energiepeil verbetert en je gezondheid verbetert?
 
Wellicht is tai chi dan iets voor jou!

 

Rooster

Het lesrooster voor alle groepslessen kan tussentijds wijzigen. Eventuele lesuitval wordt vermeld op de pagina lesuitval, op Facebook en Twitter.

Les reserveren en annuleren
Klik hier voor meer informatie. Voor het volgen van groepslessen heb je een OlymPas nodig. De OlymPas kun je bij de sportdesk of online aanschaffen, betaling geschiedt via Ideal.

 

Let op: de les van donderdag 12:30 uur is een gratis les van de 'Beweegbakfiets' en is alleen voor medewerkers van organisaties op het Utrecht Science Park of in de binnenstad. Voor de lessen van de Beweegbakfiets heb je geen OlymPas nodig (vrije inloop) en hoef je je niet aan te melden. Neem dus gerust een collega mee! Lees hier meer.

Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Dag Datum Tijd Niveau Docent Maximum Gereserveerd Reserveren
Geen aanbod
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2020
design by flow