Seniorenfitness

Fitness blijkt tot op hoge leeftijd positief bij te dragen aan een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Spieren, gewrichten, pezen en botten blijven langer sterk en lenig. Fitness stimuleert ook een stabieler lichaamsgewicht, lager vetpercentage, een gunstigere bloeddruk en een rustige hartslag. Bovendien is fitness een relatief veilige sport en laagdrempelig om te beoefenen!

Sportcentrum Olympos biedt daarom een speciaal fitnessprogramma aan voor senioren onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers. Het sporten in groepsverband maakt het nog extra leuk en stimulerend! 

Seniorenfitness in het kort:

  • 2x per week fitnessen bij Sportcentrum Olympos (en met de OlymPas ook nog heel veel andere sporten doen) 
  • maandag en donderdag van 10.00 - 11.00 uur 
  • een gevarieerde fitnesstraining in groepsverband, afgestemd op jouw niveau
  • begeleiding van ervaren en deskundige trainers 
  • extra aandacht voor conditie, kracht, coördinatie en lenigheid. 

Seniorenfitness wordt doorlopend aangeboden, m.u.v. de kerstvakantie. In de zomer is er een aangepast rooster. Je kunt op elk moment starten; de OlymPas is geldig vanaf het moment dat je het hebt aangeschaft. 

Faciliteiten

Olympos heeft een ruime fitnesszaal met meer dan voldoende materialen om een gevarieerde training te verzorgen. De trainers zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring met fitness en sport in het algemeen. Zij kunnen u daardoor op een veilige en effectieve manier laten sporten. In het gezellige sportcafé is het goed toeven voor en na het sporten.

Online kopen?

Voor seniorenfitness heb je een OlymPas (categorie C) nodig. De OlymPas biedt toegang aan ruim 40 sporten en is te koop bij de sportdesk of online op deze website, betaling is alleen mogelijk via iDEAL.  

Voor meer informatie kunt u terecht bij Dirk Wijnalda (coördinator fitness) via d.wijnalda@olympos.nl.