Kalymnos

Olympos heeft een spectaculaire hoge buitenklimwand op een unieke locatie, namelijk tegen de nieuwe parkeervoorziening P+R Utrcht Science Park aan en pal naast Olympos. Kalymnos, genoemd naar het beroemde Griekse klimeiland Kalymnos, is niet alleen uniek voor wat de locatie betreft; ook het ontwerp, de constructie en de hoogte zijn bijzonder. Kalymnos bestaat uit twee betonnen wanden waarvan de hoogste 30,8 meter de lucht in gaat en daarmee de hoogste wand van midden Nederland is. De hoge wand maakt halverwege een knik en heeft dan een 8 graden hellingshoek. De lage wand (14,2 m) staat in een hoek van 15 graden. De wanden zijn van beide kanten te beklimmen.

In totaal zijn er 20 touwlijnen mogelijk en minimaal 50 verschillende klimroutes. Deze routes worden regelmatig aangepast zodat er gevarieerd kan worden geklommen. 

Klimmen bij Olympos

Wil je lekker in de buitenlucht klimmen? Dat kan bij Olympos op verschillende manieren. Let wel: om zelfstandig te mogen klimmen heb je wel minimaal een NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (IT) nodig. Als ervaren klimmer kun je zelfstandig vrij klimmen of een klimcursus techniek of voorklimmen volgen. Als beginnend klimmer kun je meedoen aan een klimkennismakingsles of kun je een beginnerscursus klimmen (toprope) volgen. Heb je al ervaring, alleen nog geen klimvaardigheidsbewijs? Deze is versneld te halen door de klimvaardigheidstoets te doen (en te behalen). Ook is het mogelijk om groepsactiviteiten op Kalymnos (een clinic als team/afdelingsuitje) te organiseren of deze (gedeeltelijk) af te huren.

Openingstijden Kalymnos

De klimwand is gedurende het hele jaar geopend op onderstaande tijden (tijdens feestdagen en in de zomervakantie gelden afwijkende openingstijden):

  • Maandag t/m vrijdag van 07.00 - 22.30 uur
  • Zaterdag en zondag van 09.00 - 18.00 uur

Wegens speciale klimactiviteiten kan (een deel) van de klimwand gesloten zijn. Dit zal dan zo spoedig mogelijk aangegeven worden op de Facebookpagina van Kalymnos.

Aanbod klimmen: