Tennis

De tennistrainingen worden gegeven op de all weather-tennisbanen van Olympos. Om tot een efficiëntere indeling en baanbezetting te komen, verzorgen TC de Uithof en Olympos samen de tennistrainingen. Als je ingedeeld wordt op een tennistraining, krijg je 1x in de week op een vaste dag en tijd les. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus.

Niveaus

 • Basistraining tennis: voor beginners. Deze training is voor de allereerste kennismaking met tennis. Je leert basistechnieken als forehand, backhand, opslag, volley en smash en de eerste wedstrijdtactiek voor zowel enkel- als dubbelspel. Indien je de basistraining wilt volgen, moet je op het inschrijfformulier bij de vraag naar speelsterkte "beginner"  invullen.
 • Tennistraining: voor gevorderden van elk niveau. Je beheerst de basisslagen en/of je hebt eerder tenniscursussen gevolgd. Je leert speciale slagen en combinaties. Ook leer je meer uitgebreide wedstrijdtactieken.


Materiaal
Neem je eigen racket mee.

Aangeboden in
De trainingsperiode in het voorjaar is van 1 juli 2024 tot en met 8 september 2024 en bestaat uit 10 lessen (1 les per week). De lessen duren 60 minuten en worden gegeven op twee tennisbanen met groepen van maximaal 9 personen.

Start inschrijving en indeling tennistrainingen
De inschrijving voor de zomertrainingen start op maandag 20 mei en sluit op vrijdag 14 juni 2024, hierna wordt de indeling gemaakt. Je wordt pas ingedeeld als je betaald hebt voor de tenniscursus. Let op, dit dient te gebeuren vóór 14 juni 2024, 23.59 uur. 
 
Bij een overschot aan inschrijvingen kan het gebeuren dat je niet geplaatst kan worden in een trainingsgroep. Word je niet geplaatst, dan geeft dat geen recht op restitutie van de kosten van de OlymPas; je kunt de pas immers voor heel veel andere sporten gebruiken. Zo kun je met je OlymPas vrij tennissen op de banen (klik hier voor een overzicht van het sportaanbod van de OlymPas). Hoe groter je beschikbaarheid, des te groter is de kans dat je wordt geplaatst. Echter, zorg dat je beschikbaarheid klopt. 

Inschrijven zomertrainingen
Klik hier om je in te schrijven voor de tennistrainingen.

 
Kosten
Om je voor een tennistraining te kunnen inschrijven, dien je in het bezit te zijn van een OlymPas die minimaal gedurende de gehele periode van de tennistrainingen geldig is.

Najaar & voorjaar:

 • De Basistraining tennis kan door OlymPashouders 1 keer worden gevolgd tegen betaling van slechts € 36,40. Wil je twee keer per week trainen, dan betaal je nog eens € 97,00 voor de gehele trainingsperiode.
 • Voor het deelnemen aan een tennistraining voor gevorderden betaal je een aanvullende bijdrage van € 97,00 per gehele trainingsperiode (=16 weken). 


Zomer:

 • De Basistraining tennis kan door OlymPashouders 1 keer worden gevolgd tegen betaling van slechts € 22,80. Wil je twee keer per week trainen, dan betaal je nog eens € 60,70 voor de gehele trainingsperiode.
 • Voor het deelnemen aan een tennistraining voor gevorderden betaal je een aanvullende bijdrage van € 60,70 per gehele trainingsperiode (=10 weken). 


Contact
Voor vragen of opmerkingen over de trainingen of de indeling kan je terecht bij teco@tcdeuithof.nl.

Lees meerVerberg

Tennis

Kom vrij tennissen op een van de negen all weather banen van Olympos! Reserveer wel, voordat je komt: om een baan en timeslot te reserveren heb je een geldige OlymPas nodig. Heb je die niet? Bij het boeken van een timeslot wordt je automatisch een OlymPas dagkaart, maandkaart of jaarkaart aangeboden (betaling via Ideal).

Gebruiksregels 
Als je deelneemt aan het sportaanbod van Olympos, dien je je aan de gebruiksregels te houden. Neem kennis van alle regels vóór je naar Olympos komt. Samen zorgen we er zo voor dat iedereen veilig en verantwoord kan sporten.

Let op: 

 • Zorg dat je je OlymPas met datumsticker (met juiste geldigheidsdatum) altijd bij je hebt en kunt tonen.
 • Elke speler moet tevens een persoonlijke reservering in een timeslot op basis van OlymPas jaarkaart, maandkaart of dagkaart kunnen laten zien op de telefoon (als je geen telefoon hebt, kunnen we je reservering opzoeken bij de sportdesk). 
 • Neem je eigen racket en ballen mee. Het is beperkt mogelijk om sportmaterialen bij Olympos te lenen of huren.

Het is NIET toegestaan om te komen tennissen zonder een persoonlijke online reservering vooraf, ook al heb je wél een geldige OlymPas en sta je met iemand op de baan die wél een plek op de betreffende baan heeft gereserveerd. Er moeten dus altijd minimaal 2 SCO-nummers in een timeslot staan.

Openingstijden tennis
Ga voor de beschikbare timeslots naar de reserveringstabel

Lees meerVerberg

Tennisladder

sportconnexions

Olympos clubladder

Elke 2 weken een leuke wedstrijd

Speel mee op de Olympos tennisladder en wij regelen leuke wedstrijden op jouw niveau. Jij bepaalt hoe vaak en op welke dagen je speelt. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. 

meld je aan

Of download de gratis app: 'clubladder' van SportconneXions.

App StoreGoogle play

Hoe werkt het?
De eerste wedstrijd word je ingedeeld op basis van het speelniveau dat je hebt opgegeven. Je ontvangt aan het begin van de ronde een email met wedstrijdgegevens, en hebt dan 2 weken om de uitslag te registreren. Je kunt rondes overslaan en wedstrijden doorschuiven naar de volgende ronde. Bekijk hier de volledige reglementen.

 

Gratis met OlymPas

Deelname aan de Olympos tennisladder is gratis met OlymPas! Nog meer tennissen? Met je OlymPas kun je ook gratis onbeperkt vrij tennissen op de banen van Olympos. En natuurlijk kun je óók gratis deelnemen aan nog heel veel andere sporten uit het brede aanbod met je OlymPas! Klik hier om het volledige sportaanbod van de OlymPas te bekijken

Lees meerVerberg

TC de Uithof

TC de Uithof is de enige studententennisvereniging van Utrecht en met ruim 550 leden tevens de op een na grootste van Nederland. TC de Uithof biedt naast de vele tennisactiviteiten zoals trainingen, voor- & najaarscompetitie, toernooien en clubkampioenschappen, ook veel gezelligheid. Jaarlijkse hoogtepunten zijn het introductieweekend, themafeesten, ledenweekend, gala, wintersport, uitwisselingen met andere Nederlandse studentensportverenigingen en het bezoeken van de Davis Cup en Roland Garros. Verder heeft TC de Uithof elke donderdag een clubavond, waarvan elke eerste donderdag van de maand om 21.00 uur een borrel in de stamkroeg.

Niveaus
Zowel beginnende als gevorderde tennissers kunnen bij TC de Uithof terecht. Trainingen worden gegeven op alle niveaus. Er spelen competitieteams op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de beste spelers van de vereniging is een selectie opgericht, waarin hard en op hoog niveau wordt getraind. Momenteel spelen er bij TC de Uithof vier derde klasse teams.
Het tennisseizoen loopt het hele jaar door met diverse activiteiten zoals de wintercompetitie, de KNLTB voor- en najaarscompetitie en conditietrainingen.

Contributie
€ 55 (exclusief tennismogelijkheden, zoals training en competitie).

OlymPas
Om te kunnen tennissen moet je tevens een OlymPas aanschaffen. Deze kost € 160 voor studenten vallend onder tariefcategorie A.
Voor dit bedrag krijg je natuurlijk een heleboel terug, namelijk:

 • Toegang tot alle activiteiten van TC de Uithof, zoals fun-toernooien en competitie. Maar ook tot een breed scala aan sociale activiteiten zoals de wintersport, het liftweekend, de maandelijkse borrel en nog vele andere feestjes.
 • Je kunt onbeperkt gebruik maken van de sportcapaciteiten op Sportcentrum Olympos. Niet alleen tennis maar ook fitness, squash, groepslessen Zumba etc. (Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier).
 • € 6,50 korting op trainingen, waardoor de totale kosten per trainingsreeks (16 weken) slechts € 90,50 bedragen.
 • Als beginnend tennisser krijg je voor je eerste trainingsreeks zelfs 62,5% extra korting!


Meer informatie
Voor vragen en meer informatie: kijk op de website of stuur een mailtje naar secretaris@tcdeuithof.nl

 

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

 • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
 • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
 • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Lees meerVerberg