Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Krachttraining, vrij trainen in Kratistos 

Indien je ervaring hebt met vrije gewichten en de kennismakingsles of de cursus Krachttraining voor beginners hebt gevolgd is het mogelijk op de hieronder aangegeven tijden zelfstandig te trainen. Om in Kratistos vrij te mogen sporten heb je een geldige OlymPas en een speciale sticker op je OlymPas nodig. Deze sticker krijg je van de instructeur als je aan een de cursus Krachttraining voor beginners (gemengd of voor vrouwen) met goed gevolg hebt deelgenomen of als tijdens een kennismakingsles is gebleken dat je veilig en verantwoord met halters kunt trainen. Op diverse tijden worden er in Kratistos cursussen aangeboden. Op deze cursusmomenten is de ruimte beperkt beschikbaar voor vrij trainen.

 

Tijden vrij sporten in Kratistos

Klik hier voor de actuele openingstijden.

 

Free weights
De trainingsmogelijkheden in de krachtsportruimte zijn zeer divers. Zo zijn er uitgebreide mogelijkheden voor haltertraining, zoals powerliften en gewichtheffen. In de ruimte bevinden zich onder andere 2 gewichthefplatforms, 6 squatstations, bijna 1.000 kg aan bumperplates, 14 “spring steel” halters (zowel dames als heren versies) en 2 bankdruktoestellen. Daarnaast zijn er dumbbells van 1 t/m 40 kg, kettlebells 8 t/m 28 kg een aantal verstelbare bankjes en een plate loaded leg press.

 

Gymnastics
Ook voor het trainen met eigen lichaamsgewicht (calisthenics ) zijn meerder faciliteiten aanwezig. Naast de ruimte voor grondoefeningen is er een vrije muur voor handstandoefeningen en een calisthenicsrek met lage, hoge rekstok en dip bars. Tevens is er een cross maxx rig met monkeybars, ringen, pull up stangen en extra wing.

 

Conditie
Conditioneel kan er getraind worden op de aanwezige Concept roeiergometers en S-drive loopbanden. De laatste is ook heel geschikt voor intensieve weerstandstraining.

 

Explosief
Voor explosieve trainingen, zowel duwen als trekken, is de TANK een zeer effectieve machine. Sprongoefeningen kunnen uitgevoerd worden op de soft-plyoboxes en gooien kan met de slamballs en wallballs.

 

Cursussen in Kratistos

Tegen een geringe vergoeding kun je meedoen aan diverse curussen in Kratistos. De cursussen die worden aangeboden zijn:

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Duur Tarief A B C en X  
  • kra

SKVU Obelix

SKVU Obelix is de Utrechtse krachtsportvereniging voor en door studenten. Elke week wordt er fanatiek en gezellig samen getraind. Verschillende sporten en verschillende mensen, maar allen delen ze de passie voor krachtsport. Onze leden zijn actief in powerliften, gewichtheffen, calisthenics, strongman, bodybuilding en fitness. 
Overdag is er in meerdere trainingsblokken ruimte om vrij te trainen. ‘s Avonds verzorgen we verschillende soorten lessen van hoge kwaliteit; onze powerliftcoaching wordt bijvoorbeeld verzorgd door Nederlands kampioene (Classic -84) Iris Kensenhuis. 
Door het jaar heen organiseren we meerdere vrijblijvende evenementen zoals ons jaarlijkse Bulkfest, maandelijkse borrels en meerdere BBQs. Naast al deze gezelligheid bieden wij veel professionele ondersteuning in de verschillende krachtsportdisciplines met behulp van o.a. trainingsschema's, wedstrijdbegeleiding en voedingsadvies. 


Locatie
Obelix traint intern bij Olympos, zowel in de fitnessruimte als in het nieuwe Kratistos. 

Activiteiten
Obelix biedt jou de mogelijkheid om je volledig te ontwikkelen als krachtatleet. Naast gezamenlijke trainingen met coaching verzorgt Obelix ook cursussen en seminars over onder andere voeding, supplementen en trainingsprogrammering. Obelix organiseert maandelijks een borrel en in de zomer zijn er veel barbecues. Verder proberen we jaarlijks een trip naar het buitenland te organiseren, waar getraind wordt onder leiding van een professionele coach. Ten slotte is er voor wedstrijdkrachtatleten de mogelijkheid om gebruik te maken van wedstrijdcoaching en reist vaak een groepje supporters mee naar verschillende wedstrijden. 

Contributie (exclusief OlymPas)
€ 90,00 per jaar

Meer informatie
Secretaris: Janna de Vos – info@skvu.nl, tel.: 06 1458 1972
Website: www.skvu.nl

 

Lid worden?

Als je lid wil worden van deze SSV, dan dien je:

  • Contributie te betalen aan de SSV. Die contributie verschilt per vereniging.
  • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B - student, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart. Aangezien Obelix een aspirant-SSV is, mag je geen lid worden als je niet in categorie A of B - student valt.
  • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie 19-20 heel jaar € 0,- € 0,- n.v.t Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow